SKO start met de fusie van TV en Online kijkcijfers

SKO levert vanaf 21 april nieuwe, verrijkte kijkcijfers waarbij TV- en Online kijkcijfers met elkaar zijn gefuseerd. Hiermee is het mogelijk om uitspraken te doen over het crossmediale bereik van programma’s en video commercials. Er kan voor het eerst worden vastgesteld wat online devices (desktops, laptops, tablets en smartphones) toevoegen aan het netto bereik van het TV-scherm en omgekeerd. In deze eerste release kunnen gefuseerde cijfers worden gebruikt worden voor alle personen van 6 t/m 64 jaar in Nederland.

 

> Persbericht SKO start met de fusie van TV en Online kijkcijfers

> BROCHURE TV EN ONLINE KIJKCIJFERS GEFUSEERD: 1E RELEASE FUSIEDATA (GEBRUIKERSBROCHURE)

Medewerkers

 

SKO Bureau
Het bureau is verantwoordelijk voor de voortgang, controle en kwaliteit van het dagelijkse kijkonderzoek. Het monitort methodologische en technische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de meting van het kijkgedrag. Daarnaast heeft het bureau een voorlichtende rol ten aanzien van het kijkonderzoek en stelt het de data ter beschikking aan partners, participanten en derden.

 

Medewerkers

Bij het SKObureau zijn, inclusief de directeur, zes mensen werkzaam:

 

Frans Kok, Directeur a.i.

Frans Kok 90x90 Ik ben tijdelijk aangesteld als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse kijkcijfers en het SKO  Bureau. Ik houd me met allerhande zaken rondom het  KijkOnderzoek bezig. Daarnaast ben ik  aanspreekpunt voor zenders, mediabureaus en adverteerders die gebruik (willen) maken van  onze gegevens. Ook  ben ik de contactpersoon voor vragen van journalisten over kijkcijfers of de  ontwikkelingen in de Nederlandse televisiemarkt.

 

Mariana Irazoqui, Research Director

MarianaAls research director ben ik verantwoordelijk voor de voortgang, controle en kwaliteit van het dagelijkse kijkonderzoek en de meting van online video . Ik monitor de methodologische en technische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de meting van het kijkgedrag. Binnen Video Integratie Model, de nieuwe strategie van SKO, ben ik verantwoordelijk voor twee werkgroepen: de meting van Online TV&Video censusdata en het Online Panel. Ik neem ook deel aan de projecten van Data Integratie en de rapportage nieuwe VideoTotaal. Verder zit ik technische werkgroepen, zoals die van programma- en spotcodering en de harmonisatie van de online commercials, voor. Ook het controleren van de gebruikte software en calculatieregels door klanten van SKO valt binnen mijn domein. Als je SKO belt met onderzoektechnische vragen, zal ik die vaak beantwoorden. Tevens presenteer ik met regelmaat SKO-projecten op internationale congressen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nathalie Sonck, Senior Research Manager

Nathalie Sonck FOTO klein

Per november 2014 werk ik als senior research manager bij SKO. Door alle nieuwe ontwikkelingen in (online) kijkgedrag draait de kijkcijferfabriek met verschillende subprojecten op volle toeren. Samen met mijn collega's hou ik me naast het klassieke Kijkcijferonderzoek onder andere bezig met de projecten Media:Tijd (cross-mediale tijdsbesteding), Linear Streaming (live tv kijken via apps) en Data Integratie (om tot een nieuw soort kijkcijfer, VideoTotaal te komen).

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Guus van der Salm, Informatie- en communicatiemanager

Bij mij kan je terecht met vragen over het kijkonderzoek en voor het opvragen van kijkcijfers. Ik beoordeel of kijkcijfers kosteloos geleverd kunnen worden, verzorg offertes en contracten en zorg voor de levering van data. Daarnaast neem ik een deel van de persvoorlichting voor mijn rekening. Ook ben ik verantwoordelijk voor de website en de kijkcijferapp. Verder verzorg ik de eindredactie voor onze communicatiemiddelen, zoals het Jaarpersbericht en het Jaarrapport. Wat me aanspreekt is dat SKO een kleine organisatie is waardoor er een grote diversiteit is in werkzaamheden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Mieke Timmer, Assistent bestuur

MiekeWanneer je belt naar Stichting KijkOnderzoek, heb je grote kans dat je mij aan de telefoon krijgt. Wanneer je een vraag hebt over de kijkcijfers, zal ik je in veel gevallen doorverbinden met een van mijn collega's. Als assistent bestuur ben ik betrokken bij het voorbereiden, verzorgen en verslaan van de bestuursvergaderingen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de financiën binnen SKO, contacten met leveranciers, debiteuren beheer, personeelsadministratie en de verschillende financiële overzichten. Een drukke, zeer afwisselende baan, waarbij ik drie dagen in de week bij SKO werkzaam ben.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Marlou Nelen, Officemanager

marlouAls officemanager ben ik verantwoordelijk voor het voorbereiden, verzorgen en notuleren van de vergaderingen van de SKO Technische Commissie, SKO Online TV & Video TC en andere (strategische) vergaderingen. Verder organiseer ik verschillende gebruikersbijeenkomsten, zoals de SKO TV-Middag en Gebruikersbijeenkomsten voor nieuwe medewerkers van de achterban. Voor congressen en seminars boek ik hotels en vlieg- en/of treintickets en vergaderaccommodaties.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.