mei 2022
SKO OTV censusmeting
nStreamsaantal streamsHet totaal aantal streams dat van de betreffende uitzending is opgevraagd. gcgemiddelde lengteGemiddelde cliplengte in minuten. gagemiddelde afspeelduurGemiddelde afspeelduur (totaal afgespeelde minuten gedeeld door het aantal streamstarts). gaasgemiddeld aantal actieve streamsHet totaal aantal afgespeelde minuten gedeeld door de lengte van de stream.
NPO2.254.8764.93218.3
RTL2.9882.2115.7
TALPA135.9618.561.170.0
Bovenstaande rapportage toont het totaal aantal gestarte streams dat niet gerelateerd is aan TV programma's. Het gaat hier om programma's en programmaonderdelen van de genoemde publishers die alleen online beschikbaar zijn en niet eerder of later op TV zijn uitgezonden.
De resultaten van SKO OTV en de kijkcijfers van het SKO TV KijkOnderzoek mogen onder geen beding bij elkaar worden opgeteld, het betreft hier twee verschillende grootheden. De SKO OTV resultaten maken geen deel uit van het TV Zendertotaal van het kijkonderzoek (de TV-kijkcijfers), maar geven wel een vollediger beeld van de populariteit van programma's.
SKO Online TV & Video meet het aantal gestarte streams. Streams van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland, Talpa TV en ESPN worden gemeten. De resultaten van ESPN betreffen het lineaire kijkgedrag naar de livestreams van de zenders: ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4. Het gaat om gestarte streams via computers, tablets, smartphones, Smart TV apps (inclusief streams gecast naar televisieschermen) en overige devices.


Export

© 2022 Stichting KijkOnderzoek